Öğretmenlerimizin Kişisel ve Mesleki Gelişimi İçin Çalışmalarımız

30.03.2018 311

Öğretmenlerimizin Kişisel ve Mesleki Gelişimi İçin Seminer Yapıldı

20.03.2018 Salı günü saat 12:30-14:00 arasında Müdür Yardımcısı Fehmi ÇIRAKOĞLU nun odasında  5 öğretmenimizle Kişisel ve Mesleki gelişim alanlarında seminerler düzenlendi.

Kişisel gelişim alanında Eğitim tarihimizde iz bırakan eğitimcilerin hayatları veya hatıralarını içeren Eğitimci Yazar İsmail AYDOĞAN ´ın "Eğitin ve Paradigma" kitabı ile Oğuz ATAY ‘ın Bir Bilim Adamının Romanı adlı eserleri okundu ve müzakere edildi.

27-03-201827-03-201827-03-201827-03-2018

Mesleki Gelişim Çalışmamız

Okulda yaşanan genel sorunların tespiti ve çözümüne yönelik öğretmen yaklaşımlarını tespit etmek amacıyla okul idaresi ve öğretmenlerin katılımıyla beyin fırtınası yapmak üzere istişare toplantısı yapıldı.

TUZLA CEMİL MERİÇ İMAM HATİP ORTAOKULU

OKULDA YAŞANAN GENEL SORUNLARIN TESPİTİ VE ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK ÖĞRETMEN YAKLAŞIMLARI İSTİŞARE TOPLANTISI

Toplantı yeri: Konferans Salonu

Toplantı saati: 21.03.2018 15.30

Toplantıya katılanlar: Okul idaresi ve  öğretmenler

OKULDA KARŞILAŞILAN PROBLEMLER;

• Öğrenci okul kıyafetleri
  • Derse geç kalma sorunları
  • Öğrencilerin idare ve öğretmenlerle olan iletişimdeki sıkıntılar
  • Velilerin katlara ve sınıflara çıkmaları

ÇÖZÜMLER;

• Okul kıyafetiyle gelmeyen öğrenciler ilk derslerde tespit edilerek idareye bildirilecek. İdare bu konuda bir çizelge düzenleyip velileri bilgilendirecek.
  • Sürekli geç kalan öğrenciler uyarılacak ve ailelerine bildirilecek. Tekrar edilirse “öğrenci değerlendirme kurulu” ifadelerini alacak.
  • Veli giriş ve çıkışı takip edilmeye devam edilecek ve ders saati sırasında sınıf koridorlarında bulunmaması sağlanacak.